Merhaba!
Tapu Kütüğü Bilgilenme programında bulunan bütün tablolarda istediğiniz sütuna göre sıralama yapabilirsiniz. Örneğin ad-soyad-babaadına göre sorgulama sonuç tablosunda herhangi bir sütuna ctrl + tek tıklama ile ve diğer tüm tablolarda ise sıralanmak istenin sütunu çift tıklama yaparak o sütuna göre sıralayabiliriz.
Sizin talep ettiğiniz mahalle adına göre mahalle sütununa ctrl + cift tıklama yapılacak olursa sorgu sonuç tablosu mahalle adlarına göre sıralanmış olacaktır.
Ancak bütun bunları yaparkan mahalle adına göre yapılacak yeni bir sorgulama çeşidi getirilmesi mümkün ancak programda temel amacım kullanıcıdan çok az veri isteyerek maksimum sonuçlar elde etmek olduğu için bu tür bir sorgu eklemedim. Bu durum dikkatsizlik sonucu hatalı sonuçlar ortaya çıkarabilir diye düşünüyorum. Örneğin bir yeşilkart veya haciz aramasında Müdürlük sorumluluk alanının genelinde arama yapılmak istenirken sehven bir önceki arama yapılan mahallede arama yapılmak suretiyle sorumluluk doğuran bir bir sorunla karşılaşabiliriz....
Sonuçların derlenmesi ve istenen verilerin toplanması durumuna gelince bunu bütun tablolarda sorgu sonuçlarının tamamının veya seçilen bölümlerinin anında excel tablolarına aktararak bu güne kadar aynı doğrultuda çözüm arayan meslektaşlarımın sorununu biraz olsun çözebileceğimi düşünüyorum.
Sizcede bu durumda sorun çözülüp amaçlanan sonuçlara ulaşılabilimi?
Bu arada meslektaşlarımdan rica ediyorum. Hisseli taşınmazlarda yeşilkart, bağkur, ssk vs. kurumların gayrimenkul varlıklarına dair yaptıkları araştarmalarda hisseye düşen miktarları tek tek hesaplayarak ve yine bunları toplayarak sonuçlar ve bilgiler yazmasınlar. Tapu Sicil Müdürlüğünün böyle bir görevi bulunmamaktadır. Taşınmazların bir döküm listesini ilgili kurumun alt notu ile bilgisayardan bastırıp imzalayarak ve ilgili forma adı geçenin gayrimenkul bilgilerine ait listenin ekte olduğu yazılarak imzalanmak ilgiliye teslim edilmek suretiyle işlem yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum...
Kolaylıklar dilerim...