Sayfa Dilini Değiştir

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Google'da Ara

Webveyselyuce.com

Ziyaretçi Trafiği

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün2072
mod_vvisit_counterDün2166
mod_vvisit_counterBu Hafta4238
mod_vvisit_counterGeçen Hafta27925
mod_vvisit_counterBu Ay123324
mod_vvisit_counterGeçen Ay74154
mod_vvisit_counterToplam Trafik2084504

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Yardım Edin (İntikal ve satış)
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Yardım Edin (İntikal ve satış)

Yardım Edin (İntikal ve satış) 6 yıl, 1 ay önce #71

• nalkapon
  • Yeni Üye
  • 
arkadaslar benim sizlere sormak istedigim bir konu var vefat eden birinin uzerine kayitli olan evi satmak isteyen biri ne yapmasi lazim 7 kardesten biri evin tapusunu uzerine almak zorunda mi yoksa bir aliciya 7 kardes paylarini satabilirler mi bu konuda cil filirlerini bekliyorum

İntikal Satış 6 yıl, 1 ay önce #72

• Veysel YÜCE
  • Yönetici
  • Gönderiler: 64
Merhaba!

Medeni Kanunumuzun 705. madesi intikali tescilsiz iktisaplardan saymış ancak tasarrfunun yapılabilmesi (satılabilmesi) için öncelikle mirasçılar adına tescilini zorunlu kılmıştır.

Bu itibarla taşınmaz öncelikle veraset belgesinde belirtilen 7 mirasçı adına intikalen tescil edilecek ve aynı işlemle birlikte veya akabilince düzenlenecek bir satış işlemi ile yeni alıcısına satılacaktır. Vekaletnamede açık yetki mevcut ise mirasçılar adına tescil ve satış işlemini mirasçılardan biri yaptırabilecektir.

Kolaylıklar dilerim..

TAPU SAHİBİNİN ÖLÜMÜ HALİNDE İNTİKAL VE SATIŞ İŞLEMİ 6 yıl, 1 ay önce #77

Merhaba.
Tapu sahibi vefat etmiş ise kanuni mirasçıları sulh hukuk mahkemesinden alacakları veraset ilamı ile tapuya müracaat ederek int.ve satış işlemlerini yaptırabilirler.Biraz açılımını yaparsak mirasçılardan birisi isterse tapuyu kendi üzerine çıkartabilir.tabiki bunun için diğer mirasçılar hisselerini satış göstererek diğer mirasçılardan birisine satabilirler.yada bağış sistemi yoluyla hibe edebilirler.ama tapu harcını hesaplıyacak olursak bağış olayını değilde satış şeklini uygulamak daha iyi olur.ziraa bağış şeklinde olunursa bağıştan sonra bidaha tekrar veraset int.beyanı vermek ve vergilerin ödemek gerekir.bu da işlemi yaptıranlar için fazladan işlem gerektirir.
NOT : Gayrimenkul mirasçı dışında birisine satılacak ise intikal ve satış işlemi aynı anda yapılır.ayrıca ilgili vergi dairesinden veraset ilişiği kesilir.
Ayrıca bağış yada direkt satış işlemlerinde tapu masrafları hemen,hemen aynı miktarı bulur.Hadi kolay gelsin....
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.28 saniye

.: © 2005 Her hakkı saklıdır. www.veyselyuce.com :.  

Design by go-vista.de and augs-burg.de