Sayfa Dilini Değiştir

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Google'da Ara

Webveyselyuce.com

Ziyaretçi Trafiği

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün2054
mod_vvisit_counterDün2166
mod_vvisit_counterBu Hafta4220
mod_vvisit_counterGeçen Hafta27925
mod_vvisit_counterBu Ay123306
mod_vvisit_counterGeçen Ay74154
mod_vvisit_counterToplam Trafik2084486

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

YAPI KOOPERATİFLERİNİN YETKİ BELGELERİ HK.
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: YAPI KOOPERATİFLERİNİN YETKİ BELGELERİ HK.

YAPI KOOPERATİFLERİNİN YETKİ BELGELERİ HK. 6 yıl, 2 ay önce #64

DEĞERLİ ARKADAŞLAR TAPU İŞLEMLERİNDE SIK RASTLANAN DİĞER BİR TARTIŞMA KONUSUDA YAPI KOOPERATİFLERİNİN YETKİ BELGELERİNDE ARADIĞIMIZ VE YAPILACAK İŞLEMLER İÇİN YETKİLİ OLUP OLMADIĞI HAKKINDADIR.KOOPERATİF TEVHİT, İFRAZ, YOL TERKİ, CİNS DEĞİŞİKLİĞİ, VE ÜYELERE TAHSİS İŞLEMLERİ YAPILIRKEN KOOPERATİF YETKİLİLERİNİN ÇOĞU ZAMAN HAKLI İTİRAZI İLE KARŞILAŞILIYOR.ŞİMDİ TAPU PERSONELİ DİYORKİ ÖRNEĞİN; BU YETKİ BELGESİNDE TEVHİT YAPAR DİYE BİR İBARE BULUMUYOR.ÖTE YANDAN YETKİ BELGESİNİN İÇİNDE ŞÖYLE BİR MADDE VAR.TAŞINMAZ YANİ GAYRİMENKUL ÜZERİNDE HER TÜRLÜ HAK İKTİSAB EDER.BUYRUN ŞİMDİ TAPU PERSONELİMİ DOĞRU SÖYLÜYOR YOKSA KOOPERATİF YETKİLİLERİ HERTÜRLÜ HAK TASARRUF EDER KONUSUNU YANLIŞMI YORUMLUYOR...BEN BU KONUDA BİR GENELGE OLUP OLMADIĞINI HATIRLAMIYORUM.AMA EĞER İLLAKİ BELGEDE YAPILACAK İŞLEMİN YANİ ÖRNEĞİN TEVHİT KELİMESİNİN GEÇMESİ GEREKİYOR İSE TKGM.NÜN KOOPERATİFLERİN KURULUŞ SÖZLEŞMESİNİ HAZIRLAYAN VE DENETLEYEN BAKANLIĞA BİR YAZI YAZARAK ANA SÖZLEŞMEYE DİREKT YAZILMASINI SAĞLAMASI GEREKİR.ZİRA KOOPERATİF KONGRELERİ ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAPILMAKTADIR.KOOPERATİFİ KURAN ARKADAŞLAR DOĞAL OLARAK TAPUNUN BÖYLE BİR YETKİ KELİMESİNİ AÇIKCA YAZILMASININ İSTENDİĞİNİ BİLEMEMEKTEDİR.BENİM KANAATİM BELGENİN İÇİNDE YAZAN VE HER TÜRLÜ HAK İKTİSAB EDER KELİMESİ ALIM SATIM HARİÇ BÜTÜN İŞLEMLERDE GEÇERLİ OLMASINI İFADE ETMEKTEDİR/ ETMELİDİR. SAYGILARIMLA HEPİNİZE SAĞLIKLI MESAİLER D,İLİYORUM.

Re: YAPI KOOPERATİFLERİNİN YETKİ BELGELERİ HK. 6 yıl, 2 ay önce #66

• tonbul
  • Yeni Üye
arkadaşım yaptığın yoruma kesinlikle katılıyorum yapı kkop. lerinde sadece taşınmaz alımı ve satımı için nerede ne kadar fiyata olacağı belirtilmesinin zorunlu diğer işlemlerde ayrı ayrı yani vekaletnamede verilen yetki gibi olmasına gerek olmadığını düşünenlerdenim ve yorumuna katılıyor teşekkür ediyorum.

Yetki Belgesi 6 yıl, 2 ay önce #67

• Ergin
Uygulamada karşılaştığımız sorunlar birer birer ortaya çıkıyor aslında.Bu sitenin en büyük yararı da bu olacak gibi görünüyor.Tapu Müdürlükleri her yiğidin bir yoğurt yiyişi var esasına göre çalışmamalı.Mevzuat çerçevesinde ortak akılda buluşabilmemiz gerekir. Eğer Yapı kooperatiflerinden tüm yetkileri istemeyi düşünüyorsak kooperatif genel kurullarına bir tapu memurunu göndermemiz gerekir. Burada önemli olan hayatın olağan akışı içinde kastedilen nedir, yani meram edilen nedir, yani murat edilen nedir onu anlayabilmektir. Yani adam kat irtifakı kurmaya demişse artık bu kat irtifakı kuruluşunun önkoşulu olan ifraz, tevhit,yola yeşil alana terk gibi yetkilerin aranılmasının bir anlamı yok.Sonuçta kardeşim bu binayı yap ve benim dairemi ver diyor üyeler genel kurulda, bunu anlıyoruz.Tapu Müdürü arkadaşlarımızı bu konuda insiyatif kullanmaya başlaması gerekiyor.Tabii bundan önemliside Müfettişlerimizin teftişlerinde bu konuda Müdürlüklerin arkasında durması gerekiyor. Öyle ufak tefek sorunlarda takılı kalırsak hizmet üretmemiz mümkün olmaz. Tapu Kanununun 2.maddesinde tanımlanan yetki belgesinde zaten aranılan genel anlamda gayrimenkule tasarruf yetkisidir.Kooperatifler açısından istisna ise taşınmaz alım satımlarında bölgesel tanımlama ve enaz-enfazla bedellerin belirtilmesidir.Onun dışındaki tüm işlemlerde insiyatif kullanılmalıdır.Tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.31 saniye

.: © 2005 Her hakkı saklıdır. www.veyselyuce.com :.  

Design by go-vista.de and augs-burg.de