Sayfa Dilini Değiştir

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Google'da Ara

Webveyselyuce.com

Ziyaretçi Trafiği

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün914
mod_vvisit_counterDün2166
mod_vvisit_counterBu Hafta3080
mod_vvisit_counterGeçen Hafta27925
mod_vvisit_counterBu Ay122166
mod_vvisit_counterGeçen Ay74154
mod_vvisit_counterToplam Trafik2083346

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

İntifa hakkının süresinin uzatılması.
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: İntifa hakkının süresinin uzatılması.

İntifa hakkının süresinin uzatılması. 6 yıl, 5 ay önce #32

• Veysel YÜCE
  • Yönetici
  • Gönderiler: 63
  • 
Çok sık aldığım bir soruyu forumlara taşımak istiyorum..

Süreli intifa hakkında (Örneğin on yıl süreli), süre dolmadan ve mevcut intifa hakkı terkin edilmeden, kayıt malikinin ve intifa hakkı sahibinin yeni bir talebi ile akit düzenlenmek suretiyle, mevcut intifa hakkının süresi uzatılabilirmi. Veya mevcut intifa hakkının süresinin bitim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aynı taşınmaz üzerine aynı intifa hakkı lehdarı (farklıda olabilir) yeni bir intifa hakkı (Örneğin eski on yıllık intifa hakkının süresinin bitim tarihinden itibaren 5 yıllık yeni bir intifa hakkı) tesis edilebilirmi......

Not: Uygulama da bu tür taleplerin en çok Petrol Ofisi A.Ş.'nden geldiği bildirilmektedir.

intifa hakkının süresi 6 yıl, 5 ay önce #33

sevgili meslektaşım aynı olay başımdan geçti. İntifa hakkının süresi uzamıyor, terkin edilmeden yeniside konmuyor. İşlemde çok ısrar edildi.
Genel Md. şifaen sorduğumda sorun yok yapabilirsin dendi işi yazıya döküp görüş isteyince uzatmanın olamayacağı, terkin edilmeden yenisinin
konamayacağı, mevcudun bitim tarihinden geçerli olmak şartıyla dahi yeni bir intifanın konamayacağı yönünde görüş geldi istersen faks no bildir göndereyim. İyi çalışmalar.

İntifa hakkında süre uzatımı 6 yıl, 5 ay önce #35

• Ergin
İntifa hakkının süresi dolmadan yeni bir süre uzatımı yapılmasında bildiğim kadarıyla yasal bir engel yok.Eğer intifa hakkının süresi dolmuş ise süre uzatamının yapılamaması gerekir.Yani süresi dolan intifa hakkı kaydından terkin edilerek yeni intifa tesisi gerekir.Süresi dolmadan yapılan ,intifa süresinin uzatımı işleminde tashih harcı alınarak süreye ilişkin kısım değiştirilmeli ve yeni tarih yevmiye numarası kullanılmalıdır kanısındayım.Tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.

İntifa hakkının süresinin uzatılması. 6 yıl, 5 ay önce #36

• Veysel YÜCE
  • Yönetici
  • Gönderiler: 63
Değerli Meslektaşlarım !

Uygulamada bu konuda da yukarıda görüldüğü gibi iki yönlü bir düşüncenin hakim olduğunu bu konuda aldığım telefonlar ve epostalar nedeniyle farkına vardım.

Bu konuda inanın ben de biraz daha esnek düşünüyorum. Yani süresi dolmamış intifa hakkının her iki tarafın talebi halinde süresinin değiştirilebiliceği gibi.. (Varsa sondaradan gelen hak sahiplerinin durumu dikkate almak suretiyle)

Ancak bu konuna TKGM'nün açık ve net bir müktezası mevcut ise yukarıda açıklandığı gibi, bu müktezayı elinde bulunduran meslektaşımdan ivedilikle mükteza içeriğini (özet olarak ve özel bilgiler içermeden) tarih ve sayısınıda belirtmek suretiyle aynı foruma girilmesini bekliyorum.

İlgilerinize şimdiden teşekkürler...
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.37 saniye

.: © 2005 Her hakkı saklıdır. www.veyselyuce.com :.  

Design by go-vista.de and augs-burg.de