Sayfa Dilini Değiştir

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Google'da Ara

Webveyselyuce.com

Ziyaretçi Trafiği

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün892
mod_vvisit_counterDün2166
mod_vvisit_counterBu Hafta3058
mod_vvisit_counterGeçen Hafta27925
mod_vvisit_counterBu Ay122144
mod_vvisit_counterGeçen Ay74154
mod_vvisit_counterToplam Trafik2083324

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Kimlik Tespiti Sorunu Nasıl Çözülür?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Kimlik Tespiti Sorunu Nasıl Çözülür?

Kimlik Tespiti Sorunu Nasıl Çözülür? 2 yıl, 2 ay önce #265

• Eyup5825
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 7
  • 
Tapuların en önemli; fakat çözüm bulunmayan bir sorunu olan kimlik tespiti sorununun çözümüne dair herhangi bir çalışma var mıdır? Tapulamalarda bilirkişi beyanına istinaden yapılmış binlerce yanlış kayıt var. İsimler tutmuyor, soyisimler tutmuyor, doğum tarihleri tutmuyor (Mesela benim görev yaptığım yerde hiç Özbey soyisimli kişi olmamasına rağmen bizim kayıtlarda yüzlerce Özbey soy isimli malik var). Hacizlerde, alım-satımlarda, intikallerde büyük sorunlara yolaçıyor bu yanlış tesciller, iş yükümüzü artırıyor. Acaba Genel Müdürlük Kadastro Müdürlüklerinin yaptığı kadastro yenilemeleri gibi bir komisyon veya ekip kurup bu tapulamadan gelen maliklerinde güncel isimlerini belirleyip herbir tapu malikine T.C. Kimlik numarası veremez mi? Kurum İcra Müdürlükleri ve Sydv ile protokol yaptı ama güncel kayıtlar olamadığı için bu protokollerin faydası olmadı. Çözüm önerileriniz konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

Cvp:Kimlik Tespiti Sorunu Nasıl Çözülür? 2 yıl, 2 ay önce #268

• Veysel YÜCE
  • Yönetici
  • Gönderiler: 63
Merhaba!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web servislerini kapatmadan önce bu konuda bir çalışma başlatmıştım hatırlıyorsanız...
Tapu Kütüğü Bilgilenme programının ana girişindeki TC Kimlik No Al butonu bu işe yarıyordu.

Şu anda benzer bir çalışma TAKBİS üzerinden devam ediyor. Ancak tüm maliklerin TC kimlik numaralarını bu şekilde eşleme imkanımız bulunmamaktadır.

Bu konuda da yenileme benzeri bir kimlik reformunun gerektiğine bende inanıyorum. İlk aşamada bir iki yıl gibi bir sıkıntı çekilebilir. Ancak kimlikler eşlendikten ve TC kimlik numaralarına bağlandıktan sonra sistem tamamen oturur diye düşünüyorum.

Kolaylıklar dilerim.

Cvp:Kimlik Tespiti Sorunu Nasıl Çözülür? 2 yıl, 2 ay önce #270

• Eyup5825
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 7
Sayın Müdürüm, 3 yıllık bir Tapu çalışanı olarak Tapu Sicil Müdürlüklerinin faal olarak işleyişine engel gördüğüm iki şey var; birisi kimlik tespiti sorunu diğeri fiziki kütükler. İşlemlerin fiziki kütüklere işlenmesine son vermek ve kütükleri kaldırmak belki zaman alabilir ama kimlik tespit sorununa karşı Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir çözüm önerisi ve çalışması yoksa gerçekten hayal kırıklığına uğrarım. Öyle zamanlar oluyor ki kimlik tespiti yaparken arşivde dosyalar arasında kayboluyoruz, Nüfusla yazışıyoruz, Muhtarlıklardan ilmühaber istiyoruz gerekiyorsa Mahkemeye dava açmalarını öneriyoruz ve bunların hepsi de zaman, emek, kağıt, pul, vb.. masraflar oluyor. Öyle ki Mahkemelerde yıllardır sonuçlanmayan İsim Tashihi davaları var.

Kurumun daha dinamik çalışabilmesi ve çağdaş hizmeti vermesi için her bir tapu malikine T.C. Kimlik numarası vermesi şart ve Tapu Sicil Müdürlüklerinin en önemli sorunu da kimlik tespitidir bence.

Bu arada sizin de belirttiğiniz TAKBİS'te yapılan çalışmadan haberim var ve Müdürlüklerden istenen intikal, tashih, hükmen tescil, ifraz, vb.. gibi yollardan edinilen taşınmazlardaki maliklere T.C. Kimlik numarası verilmesi; fakat hiçbir Müdürlüğün kendi imkanları ile bu çetrefilli çalışmayı yapabileceğine imkan vermiyorum ve Genel Müdürlüğümüzün bunca iş yükü arasında Müdürlüklerden böyle ağır bir iş talep etmesini de yerinde bulmadığımı belirtmek istiyorum.

İyi akşamlar.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.31 saniye

.: © 2005 Her hakkı saklıdır. www.veyselyuce.com :.  

Design by go-vista.de and augs-burg.de