Sayfa Dilini Değiştir

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Google'da Ara

Webveyselyuce.com

Ziyaretçi Trafiği

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün877
mod_vvisit_counterDün2166
mod_vvisit_counterBu Hafta3043
mod_vvisit_counterGeçen Hafta27925
mod_vvisit_counterBu Ay122129
mod_vvisit_counterGeçen Ay74154
mod_vvisit_counterToplam Trafik2083309

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Kooperafi üyesi ölmüş ise ferdileşme kimin adına olacaktır
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Kooperafi üyesi ölmüş ise ferdileşme kimin adına olacaktır

Kooperafi üyesi ölmüş ise ferdileşme kimin adına olacaktır 5 yıl, 1 ay önce #200

• c111
  • Yeni Üye
  • 
Kooperatif uyesi iken olen bir kisi adina (ferdi munasebete gecilir iken tescil islemi nasil olacaktir?
Soruyu biraz acar isek' kooperatifin uylerinin tamamina yakini arsa kooperatifi olmasindan dolayi, her biri bagimsiz arsa tapusunu almis bulunmaktadirlar. Ancak olu bir uye var ve onun adina da tapusunun verilmesi gereken bir parsel var, simdi bu kisinin varisleri tapulari nasil alacaktir.
Olenin cocuklari var, bir de ikinci evliliginden olan esi bulunmakta' ikinci esten cocuk yok, ancak ikinci es hicbir isleme riza gostermemekte ve kooperatif nezdinde ve tapu da hicbir isleme gelmedigi gibi imza da atmamakta, bu durumda ne yapilmali?
Ilk islemi herhalde kooperatif baslatacak, kooperatif kisi olmeseydi derhal adina tescil icin yazinin verilebilecegini' aksi halde tum varislerin gelmesini ve imza atmasini istiyor bu dogru mudur? Katilmak istemeyen varis oldugundan ne yapilacaktir, ayrica katilmayan hissedar kooperatife olan borca da katilmiyor, bu durumda da ne yapilabilir?
Eger tapulu gayrimenkul olsaydi, bilindigi gibi istirak halinde mulkiyetin musterek mulkiyete donusturulmasi veya izale i suyuu davasi acilabilirdi, ancak tapu olmadigindan ne yapilabilir?
Kooperatifin bir yazi yazmasi mumkun mudur, kooperatif olu kisinin adina tescil yazisi mi yazacak, yoksa olu kisilerin varisleri adina mi yazacak, kooperatif boyle bir yazi yazmali mi, yazamaz ise ne yapilabilir, hissedarlardan birisinin hic gelmedigini dusunecegiz. Tapu allinsa (istirak halinde veya payli) konunun cozumu kolay, tapu hangi yolla, ne tur bir yazi ile ne sekilde alinabilir?
Saygilar

Ferdileşme (Tahsis) 5 yıl önce #201

• Veysel YÜCE
  • Yönetici
  • Gönderiler: 63
Merhaba!

Ferdileşme (TAHSİS) işlemi adından da anlaşılacağı üzere tek taraflı bir işlemdir. İşlem aşamasında Tapu Sicil Müdürlüğü üyelerin müracaat, talep ve imzasına ihtiyaç duymaz. Dolayısıyla tescil işlemi Kooperatifin yetki belgesinde belirtilen yetkilileri tarafından yapılan istem üzerine ibraz edecekleri kooperatfi yönetim kurulunca tasdikli ferdileşme listesi ile nufus kimlik bilgileri gereğince tescil edilecektir. Bu durumda taşınmazın kimin adına tescil edileceğine kooperatif yönetim kurulu karar verecektir. Tapu Sicil Müdürlüğü olarak işleme müdahale etmek ve üyeleri veya mirasçılarını muhatap olarak yorum ve yönlendirmeler yapmak yanlış olacaktır.

Bu durumda kooperatif yönetim kurulu hazırladığı ferdileşme listesi gereğince taşınmazın ölü üyesi adına tescilini yatrıcabileceği gibi gerekli hassasiyeti göstererek veraset belgesi ibraz edilmesi halinde mirasçıları adına verasete iştirak halinde veya müşterek mülkiyet esasına göre tescilini de isteyebilir. (Ama şunu belirteyim ki kooperatif yönetim kurulu kooperatife borç ilişiği bulunan üye veya mirasçılara ferdileşme yapmadan önce bu işilklerini kesmelerini isteyebilir. Aksi halde ferdileşmeden kaçınabilir. )

Kolaylıklar dilerim..
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.25 saniye

.: © 2005 Her hakkı saklıdır. www.veyselyuce.com :.  

Design by go-vista.de and augs-burg.de