Sayfa Dilini Değiştir

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Google'da Ara

Webveyselyuce.com

Ziyaretçi Trafiği

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün850
mod_vvisit_counterDün2166
mod_vvisit_counterBu Hafta3016
mod_vvisit_counterGeçen Hafta27925
mod_vvisit_counterBu Ay122102
mod_vvisit_counterGeçen Ay74154
mod_vvisit_counterToplam Trafik2083282

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

5578 Sayılı Toprak Koruma .... Taksim
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: 5578 Sayılı Toprak Koruma .... Taksim

5578 Sayılı Toprak Koruma .... Taksim 5 yıl, 1 ay önce #199

• Veysel YÜCE
  • Yönetici
  • Gönderiler: 63
  • 
5403 Sayılı Kanunun 8. maddesini tadil eden 5578 sayılı kanunun uygulanması ile ilgili olarak yapılan protokol ve 2007/5 sayılı genelge kapsamında;

Bölünemez büyüklükteki veya daha büyük parsellerde miras taksimi veya rızai taksim işlemlerinin yapılıp yapılamayacağı konusunda tam bir açıklık göremedim. Miras taksiminde veya rızai taksimde mirasçıların bir veya birkaçının miras payından daha küçük veya daha büyük paylar almak suretiyle yapacakları miras taksimleri veya rızai taksimlerin yasayı ihlal etmek anlamına gelebileceğini düşünüyorum.

Yine protokolün (b) maddesi ve genelgenin 2. maddesi bülünemez büyüklüğün üzerinde olan tarım arazileri yukarıda belirtilen miktarın altında ifraz edilmemek şartıyla oranına bakılmakzın (prokolde) hisseli olarak satılabilir. Şeklindeki ifade 3194 sayılı İmar Kanununun 18/d maddesindeki imar planı bulunmayan yerlerde tarım azirilerinin hisseli satış yasağı ile çelişmektedir. Ayrıca kanun tarım arazilerinin sadece ifrazını değil bölünmesinide (hisseli olarak) yasaklamıştır. ("Tarım arazileri bu büyüklüklerin altında ifraz edilemez, bölünemez veya küçük parsellere ayrılamaz.")

Bu durumda uygulamanın tam olarak yerine oturmadığını kanun ile protokol ve genelgenin çelişen hükümleri bulunduğunu düşünüyorum.

Bu konuda elinde net bir dökümanı, müktezası bulunanlar paylaşırsa sevinirim...
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.18 saniye

.: © 2005 Her hakkı saklıdır. www.veyselyuce.com :.  

Design by go-vista.de and augs-burg.de