Sayfa Dilini Değiştir

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Google'da Ara

Webveyselyuce.com

Ziyaretçi Trafiği

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün844
mod_vvisit_counterDün2166
mod_vvisit_counterBu Hafta3010
mod_vvisit_counterGeçen Hafta27925
mod_vvisit_counterBu Ay122096
mod_vvisit_counterGeçen Ay74154
mod_vvisit_counterToplam Trafik2083276

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

kadastrodan onceki kayıtlar
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: kadastrodan onceki kayıtlar

kadastrodan onceki kayıtlar 5 yıl, 2 ay önce #184

• ceykan76
  • Yeni Üye
  • 
slm.
her seyden önce bu konuda bilgisi olan sizlere tesekuru bır borc bilirim.
benim sizlere sormak istediğim konu su arkadaslar. anne annemin ve annemin 1935 te devlet tarafından verilmiş iskan arzileri var.bu arazilerin 3 yıl ozamanlar vergisi bile yatmış bulunmakta. 1983 yılında o bölgede yapilan tapu kadastro calişmaları sırasında bizim araziler baskalarinin adina tapuya kaydedilmiş. biz oralari aileler arasi husumet cıkmasından dolayi terk etmiş ayni ilde baska bir yer de oturmaktayiz. bulundugumuz yere 70 kılo metre uzakya ve daglik bir yerde bulunmakta . köye gidip o arazilerin kimde oldugunu ögrenmek istiyorum köylüler söylemiyor.tapu mudurunun yanina gidiyorum haritasını getir belediyeden sana o arazıler hakkın da gecmişe yönelik bir döküman vereyım diyor. belediye ıse o bölgenin detayli olmayan ve oldukca geniş bölge haritası veriyor. tapu mudurude burdan ben yardım cı olamam diyor. aceba bu konuların aydınlanması için hangi mahkemeye ve nasil bir dilekce ile bas vurup bu arazilerin gecmişe yönelik kayıtlarına ulasa bilirim.ve en önemlisi bizim hiç bir sekılde satmadıgımız devretmediğimiz ve kiraya vermediuyimiz bu arazi kadastro zamani baskasının adına tapulanmasi kanunimi. kadastro da ne sekılde el degistırdıgını ögrenir sem elde etme sansımız nedir. bu konu ile ilgili bildiginiz bir ornek karar varmı. belki bu da benim işime yaraya bilir. BU KONUDA YAPACAGINIZ SİZ DEGERLİ HUKUK CU VE BU KONUDA HER HANGİ BİLGİSİ OLAN ARKADASLARIN YARDİMLARINA SİMDİDEN ÇOK TESEKUR EDERİM.

Zabıt kayıtları. 5 yıl, 2 ay önce #196

• Veysel YÜCE
  • Yönetici
  • Gönderiler: 63
Merhaba!

Öncelikle belirteyim Kadastro çalışmaları tamamlandıktan sonra kadastro öncesi tapu kayıtları (zabıt kayıtları) hükümsüz kalır. Ancak bu kayıtların kadastro işlemlerine doğru yansımadığı şeklinde bir iddianız var ise eski tapu kayıtlarının malikleri, ölmüşler ise mirasçıları tarafından bizzat veya temsilcileri aracılığı ile mirasçılık ve temsil belgeleri ve Nüfus Cüzdanları ile birlikte ilgili tapu sicil Müdürlüğüne başvurulabilir. Kimlik bilgilerine göze zabıt kayıtları üzerinde arama yapılması çıkacak sonuçlar değerlendirilebilir...

Kolaylıklar dilerim...
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.25 saniye

.: © 2005 Her hakkı saklıdır. www.veyselyuce.com :.  

Design by go-vista.de and augs-burg.de